Bangkok en Brunei - Reisverslag uit Seria, Brunei van Frank en Floor - WaarBenJij.nu Bangkok en Brunei - Reisverslag uit Seria, Brunei van Frank en Floor - WaarBenJij.nu

Bangkok en Brunei

Door: frank

Blijf op de hoogte en volg Frank en Floor

22 November 2013 | Brunei, Seria

De kop is er af! de eerste vlieguren zijn gemaakt(behoorlijk wat al ondertussen) en de eerste kennismaking met Azië is geweldig.
Na een nacht te hebben overgeslagen (11 uur vliegen naar Bangkok) stonden we om half 8 sochtends voor het vliegveld..even wennen bij een ochtendtemperatuur van 25 graden met een luchtvochtigheid van 75 %.
ons hostel lag middenin het centrum van Bangkok en je kijkt gelijk je ogen uit!
Andere geuren, kleuren en mensen en overal waar je kijkt auto's, taxi's, bussen en tuktuks( hey tourist, tuktuk?)
Om onze jetlag wat te overwinnen hebben we in de middag een fietstocht gemaakt met gids en bijbehorende groep hollanders (co van kessel biketours, whats in a name?)dwars door downtown city. Een absolute aanrader! Drie uren peddelen door de allersmalste straatjes, dwars door huiskamers, door China town met recycling area en door de overdekte bloemenmarkt en heel veel indrukken later de tuktuk genomen( die strepen we af van de bucket list) die ons uiteraard op de verkeerde plek heeft afgezet.
Natuurlijk lag de kaart van de stad in het hostel dus na een uur dwalen door een eeeerg grote stad een taxi gevonden die begreep waar we heen wilden.

Na een kort nachtje (6u AM in de taxi) via Kuala Lumpur naar Brunei gevlogen, waar de taxi klaarstond om ons naar Erik, Rianne en Timme te brengen.
Heerlijk even bijgekletst en na de veiligheidsbreefing ( voorkomende dieren rondom hun huis: apen, schorpioenen,cobra's en pythons) lekker met de airco aan wat bijslapen.
Op naar de jungletrip naar Borneo volgende week!